Over ons

Over Klassieke Koppen

Hallo, wij zijn Joan, Laura en Nick Engels, vader, dochter en zoon: de personen achter Klassieke Koppen. Laura en Nick zjin opgegroeid in een gezin waar kunst, en met name schilderwerken, er met de paplepel is ingegoten. Van jongs af aan zijn wij meegenomen naar diverse musea, waar bij vrijwel elk schilderij door een van onze ouders een kleine toelichting werd gegeven. Onze vader schildert veel in zijn vrije tijd en onze moeder geeft kunstgeschiedenis op een middelbare school. Onbewust zijn wij via deze weg deze hoek in gerold!

Hoe is Klassieke Koppen ontstaan?


Ruim 25 jaar geleden stuurden onze ouders een kerstkaart, waarop het schilderij ‘De engeltjes’ van Rafaël zijn weergegeven. Destijds was dit een razend populair schilderij, maar het ging met name om de link tussen de titel van dit schilderij en onze achternaam: Engels. De oplettende vrienden viel wat op: de koppen waren veranderd in de gezichten van de kinderen!

Vervolgens is er met dit concept jaren lang niks gedaan. Jaren later werd dit trucje herhaald,  onze vader had de drie gezichten van zijn kinderen gemonteerd in drie meesterwerken: het Meisje met de Parel (Vermeer), Man met de Tulband (Van Eijk), en Titus (Rembrandt). Deze ontwerpen zijn vervolgens geplot en hangen nu aan de muur in de huiskamer van onze ouders. Diverse vrienden en familie vonden het super gaaf, waardoor de eerste projectjes binnen stroomden! Door al het enthousiasme hebben we besloten het serieuzer aan te pakken en hebben Klassieke Koppen opgericht.

©2020-21 Klassieke Koppen - Alle Rechten Voorbehouden | Gemaakt door DFC